• ForeningsForedrag, c/o FOF Aarhus, H. H. Seedorffs Str. 7, 8000 Aarhus C
  • 86 12 29 55
  • Mandag til fredag: Kl. 10.00 - 14.00

Limfjorden rundt på cykel

Kom med på en cykeltur rundt om Limfjorden i ord og billeder. Vi starter i Hvalpsund, kører over Salling og videre til Fur. Øen og dens omkringliggende områder er geologisk set meget interessante, især fordi man her kan se, hvordan den ”danske” havbund så ud for 50 millioner år siden, før Danmark blev dannet. Man kan fx se, hvilke fisk og fortidsdyr der levede dengang, og man kan se aflejringer fra nogle af de mange vulkaner, der var aktive.

Senere kommer vi til Thy, men først hører vi historien om Feggeklit og kong Fegge på Mors, der har en spændende forbindelse til Shakespeare. Inden vi slutter i Løgstør, besøger vi Harald Blåtands Vikingeborg Aggersborg, og vi hører om vikinger, kongemagt og Danmarks samling.

Varighed: 2×45 min. (45 min. foredrag og ca. 45 min. rejsefilm, bestående af videooptagelser og stilbilleder krydret med speak og baggrundsmusik).
Udstyr: Lærred el.lign. Ved større forsamlinger også mikrofon. Bærbar computer, projektor og højtalere kan medbringes, hvis det ikke kan stilles til rådighed.

Foredragsholder

  • Eigil Lyhne

    Jeg er uddannet socialrådgiver og har i 9 år været ledende misbrugskonsulent i Aarhus Amt, og jeg har også været…