• ForeningsForedrag, c/o FOF Aarhus, H. H. Seedorffs Str. 7, 8000 Aarhus C
  • 86 12 29 55
  • Mandag til fredag: Kl. 10.00 - 14.00

Kongeåen og den gamle grænse

Kongeåen – det må være en særlig å med dette navn!

Navnet har gjort et uudsletteligt indtryk på den prøjsiske konge, da grænsen skulle trækkes efter 1864. I dette foredrag følger vi åen fra dens delta, til de mange udspring og tværs over Jylland til udløbet i Vadehavet.

Historie på historie bliver ridset op! Poul Marcus fortæller om de tyske og danske grænsevagter, deres liv – smuglerhistorier, sortbørshandel, vadesteder – og om Skibelund Krat. Samt om pigen fra Kamstrup, der hjalp omkring 400 flygtninge af mange nationaliteter over grænsen…

Vi følger OGSÅ grænsen fra Hejlsminde, Kolding Aa, omkring “De Otte Sogne”, – samt naturligvis området øst for Ribe til grænsesten nummer 1, der står ved Kong Christian X’s dige nord for Hviding Kirke.

Velkommen til et foredrag, der bygger på utallige besøg i lokalhistoriske arkiver og hos dejlige personligheder i deres private hjem. Alt sammen understøttet af egne fotooptagelser.

Varighed: 2×45 min.
Udstyr:Projektor, lærred og mikrofon.

Foredragsholder

  • Poul Marcus

    At formidle blev mit levebrød. Jeg kom til at beskæftige mig med at fremstille undervisningsmaterialer til folkeskoler og gymnasier, og…