• ForeningsForedrag, c/o FOF Aarhus, H. H. Seedorffs Str. 7, 8000 Aarhus C
  • 86 12 29 55
  • Mandag til fredag: Kl. 10.00 - 14.00

Jeppes første jul

“Ja Julen er den fagre Tid, da alle Skjel udslettes, et Hvil i Årets lange Strid, da alle Munde mættes.” For Jeppe Aakjær var julen et højdepunkt i årets rytme. Et lyspunkt i en mørk tid. Et frikvarter fra det daglige slid. En mulighed for, at alle kunne spise sig mætte. Et håb, der kalder på det bedste i mennesker og indbyder til gavmildhed og fællesskab. Selv overlevede Jeppe med nød og næppe sin første jul.

Mors Rok spinder tråden med nyn og sange fra det Aakjærske juleunivers. Lul-lul! Rokken går, mens Sneflokke kommer vrimlende og Spurven sidder stum bag Kvist og julegrisen venter på Per Smed og en uafvendelig skæbne.

I koncertens 2. del tager vi publikum med ned ad mindernes boulevard til vor barndoms juletræsfest på kroen. Frem vælder vandkæmmede erindringsbilleder med terylenebukser, laksko, butterfly og piger i hvide kjoler og sløjfer i håret. Forventningsfulde øjeblikke. Et strålende juletræ fra loft til gulv. Julens smukkeste salmer. Efterfulgt af danse- og sanglege, røde pølser, gul sodavand og julemand med godteposer. – Et højdepunkt i børnenes almanak.

Varighed: 2×45 min.
Udstyr: Ingen krav.

Foredragsholder

  • Mors Rok

    ved Peter H. Thomsen og Barbara Tholozan. Mors Rok blev dannet i 2016 – først som duo og siden som…