• ForeningsForedrag, c/o FOF Aarhus, H. H. Seedorffs Str. 7, 8000 Aarhus C
  • 86 12 29 55
  • Mandag til fredag: Kl. 10.00 - 14.00

Djursland – Jyllands næse

Djursland har et fascinerende landskab med blide bakker, vidunderlige vidder, lyngklædte landskaber, fuglefjelde, klinter, store skove, jættestuer, kirker og mange herregårde. Området er præget af stilhed og storhed i al sin enkelhed, og her er spændende og utrolige historier; tænk blot på Kalø Slotsruin, som i fordums tid havde stor betydning for nogle af rigets mægtigste mænd, og som blev stedet, hvor Kong Gustav Vasa sad fængslet.

Til foredraget kommer vi omkring en del – ikke det hele – for så omfattende er Djursland, at området alene vil kunne rumme flere timers foredrag. Området er også ophavssted for molbohistorierne, og dem kommer vi naturligvis også til at høre om.

Der vil være mulighed for, uden prisstigning, at forlænge foredragets varighed med 15-20 minutter, hvor Poul vil fortælle om Randers Fjord. Her ligger færgestedet, som tilhørte den danske konge, indtil han pantsatte det til en velhavende familie i Hamburg. Fjorden gemmer også på gode og finurlige historier om herregårde, et jomfrukloster og gamle skanser med volde, grave og træpalisader.

Varighed: 2×40 min.
Udstyr: Projekter, lærred og mikrofon.

Foredragsholder

  • Poul Marcus

    At formidle blev mit levebrød. Jeg kom til at beskæftige mig med at fremstille undervisningsmaterialer til folkeskoler og gymnasier, og…