• ForeningsForedrag, c/o FOF Aarhus, H. H. Seedorffs Str. 7, 8000 Aarhus C
  • 86 12 29 55
  • Mandag til fredag: Kl. 10.00 - 14.00

Koncert: “Du skønne land”

Den Danske Salmeduo præsenterer et helt nyt koncertrepertoire indeholdende nyfortolkninger af det dansk-tyske grænselands sang- og salmetradition, inspireret af hundredårsjubilæet i 2020 for Sønderjyllands genforening med Danmark. Musikken vil også blive udgivet som en kombineret cd- og bogudgivelse i november 2019, med titlen “Du skønne land – Grænselandets sange og salmer i nyt lys”.

Danmark er beriget med en levende og omfangsrig fællessangstradition. Store dele af den danske sangskat blev skabt under påvirkning af opgøret om hertugdømmerne og de efterfølgende genforeningsbestræbelser; og afspejler udformningen af Danmark som den nationalstat, vi kender i dag. Grænselandets udvikling til forsoning og venskab henover grænsen med gode vilkår for mindretallene er enestående og sætter også stadig sanglige spor. Alt dette synes vi er værd at markere og perspektivere.

En koncert med Den Danske Salmeduo laver stemningsfulde nyfortolkninger af danske salmer og sange, i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer.

Varighed: cirka 60 minutter.

Foredragsholder

  • Den Danske Salmeduo

    ved Christian Vuust og Hans Esbjerg. Den Danske Salmeduo er Hans Esbjerg på klaver og Christian Vuust på saxofon og…